Català | Castellano | English Cercador ràpid
Inici
Biografia
Obra
Bibliografia
Didàctica
Documents
Portades
Galeria d'imatges
Enllaços
Bernat Nadal guanya el premi Ciutat de Terrassa de Poesia Agustí Bartra 2017  
Bernat Nadal guanya el premi Ciutat de Terrassa de Poesia Agustí Bartra amb el llibre Suite de Camille Claudel. El jurat estava format per Jaume Aulet, Antoni Clapés, Jordi F. Fernández, Xavier Macià i Llorenç Soldevila.
Montserrat Carulla recita Agustí Bartra durant la Setmana de la Poesia de Barcelona - 2017.  
L’actriu Montserrat Carulla recita els haikús d’Arinsal d’Agustí Bartrar durant la Setmana de la poesia de Barcelona, el mes de maig de 2017.
S'atorguen els «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat» de 2017  
El dimecres 19 d'abril de 2017 es fa entrega a Terrassa dels premis «Agustí Bartra. El somriure del gat», adreçats a alumnes de Segon Cicle de Secundària i Batxillerat
Joan Rovira guanya la tretzena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia  

El periodista terrassenc Joan Rovira (Manresa, 1962) guanya la tretzena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia amb el poemari Elegia d’Atenes.

S'atorguen els «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat» de 2016  
El dimecres 20 d'abril de 2016 es fa entrega entrega a la BCT dels premis «Agustí Bartra. El somriure del Gat», concurs literari adreçat als alumnes de Segon Cicle de Secundària i Batxillerat que busca fomentar la creativitat de l’escriptura i difondre el llegat d’Agustí Bartra entre els més joves.
Es descobreixen els antecedents familiars terrassencs d'Agustí Bartra  
L'historiador Rafel Comes descobreix els antecedents terrassencs d'Agustí Bartra, que es remunten fins al seu besavi matern, Felip Lleonart, nascut el 1774 a Vacarisses i que el 1818 es va instal·lar al carrer del Vall de Terrassa per exercir de fuster.
Estrena un cicle de cançons per a veu i piano, de Manuel García Morante, a partir de poemes d'Agustí Bartra  
El 9 de març de 2016, a la Biblioteca de Catalunya, s'estrena un cicle de cançons per a veu i piano composades pel mestre Manuel García Morante a partir de poemes d'Agustí Bartra.
Presentació a la Biblioteca de Catalunya de «L'arbre de foc», d'Agustí Bartra  
El 9 de març de 2016 es presenta a la Biblioteca de Catalunya el poemari L'arbre de foc, d'Agustí Bartra, en un acte protagonitzat per Laura Borràs, Eugènia Serra, Sam Abrams i Jordi Raventós.
Nova edició de «L'arbre de foc», d'Agustí Bartra  
Adesiara edita per primera vegada a Catalunya L’arbre de foc (Mèxic, 1946), d’Agustí Bartra, el seu primer llibre de poemes a l'exili.
D. Sam Abrams presenta una comunicació sobre Agustí Bartra i Albert Camus en el IV Congrés Català de Filosofia  
D. Sam Abrams presenta la comunicació «La lluna dels invictes: Agustí Bartra, l'Existencialisme i Albert Camus» en el IV Congrés Català de Filosofia.
Josep Fàbrega guanya la dotzena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia  
El poeta Josep Fàbrega (Súria, 1947) guanya la dotzena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia amb el poemari Sense bitllet de tornada.
S'atorguen els «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat» de 2015  
El dilluns 14 de maig de 2015 es fa entrega a Terrassa dels premis «Agustí Bartra. El somriure del gat», concurs literari adreçat als alumnes de Segon Cicle de Secundària i Batxillerat. El premi de narrativa de tercer i quart de Secundària es concedeix a «El costat més animal d’En Gregor Samsa» de Victòria Estapé (Escola El Cim) i el de  poesia a «Interessats» de Pola Guia (INS Matadepera). El premi de narrativa de Batxillerat, a «En blanc» d’Oriol de Dios Miranda (INS Montserrat Roig) i el de poesia a «Elegia Truncada» d’Enric Ramírez (Escola Petit Estel – La Nova).
Exposició de collage inspirada en «El gos geomètric» d'Agustí Bartra  

El gener de 2015, Tinta Invisible Edicions presenta a Barcelona l’exposició «El gos geomètric» dels artistes Jordi Pagès i Toni Cumella, inspirada en l'obra homònima d'Agustí Bartra.

Pep Cortès guanya l'onzena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia   

El poeta terrassenc Pep Cortès guanya l'onzena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia (2014) amb el poemari Itineraris poètics.

 

S'atorguen els «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat» de 2014  
El dimarts 8 d'abril de 2014 es fa entrega a Terrassa del premis «Agustí Bartra. El somriure del Gat», concurs literari adreçat als alumnes de Segon Cicle de Secundària i Batxillerat que busca fomentar la creativitat de l’escriptura i difondre el llegat d’Agustí Bartra entre els més joves.
«La veu que embelleix la terra», traduccions d'Agustí Bartra  
L'Ajuntament de Terrassa publica el mes de desembre de 2013 La veu que embelleix la terra, un llibre que recull la totalitat de les traduccions bartrianes de poesia ameríndia tradicional.
Edició a Mèxic de la «Crónica de la vida de Agustí Bartra»  
Fondo de Cultura Económica edita el desembre de 2013 a Mèxic «Crónica de la vida de Agustí Bartra» d'Anna Murià, en traducció de Maiala Meza.
S'atorguen els «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat» de 2013  
La Biblioteca Central de Terrassa acull el 16 d’abril de 2013 l'acte de lliurament de la cinquena edició dels «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat». L’acte compta amb la presència de representants del Ajuntaments de Terrassa, Matadepera i Viladecavalls.
Nova edició d'«Ecce Homo» i «L'home auroral»  
Nova edició d'«Ecce Homo» i «L'home auroral» d'Agustí Bartra, recollits en un volum, a la col.lecció Poetes del XX. 
Agustí Bartra i la revolta poètica  

L’exposició La Revolta Poètica 1964-1982, comissariada per Julià Guillamon i Vicenç Altaió, repassa uns anys caracteritzats a Catalunya per l’esclat de creativitat dels poetes i, com no podia ser d’una altra manera, inclou Agustí Bartra entre els protagonistes d’aquell període excepcional.

Agustí Bartra a la revista «Poetari»  
El segon número de Poetari, aparegut el novembre de 2012, inclou l'article «El retorn definitiu d'Agustí Bartra» de D. Sam Abrams.
Agustí Bartra a l'antologia «Paraula encesa» de Pere Ballart i Jordi Julià  
El llibre Paraula encesa. Antologia de poesia catalana dels últims cent anys, de Pere Ballart i Jordi Julià recull una mostra de l'obra d'Agustí Bartra.
La «Revista d'Igualada» publica dos articles sobre l'obra d'Agustí Bartra  

Amb motiu del 30è aniversari de la mort d'Agustí Bartra (1908-1982), la Revista d'Igualada publica en el seu número 41, corresponent al darrer quadrimestre de 2012, dos articles dedicats a Agustí Bartra: «Agustí Bartra, el poder de la voluntat» de Miquel Desclot i «Agustí Bartra i els misteris de Doso» de Josep Maria Solà.

Josep Lluís Roig guanya la desena edició del premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra  

El valencià Josep Lluís Roig guanya la desena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia amb Un boxejador entre la boira, un poemari que reflexa el desassossec de l’individu, el patiment interior, la sensació de fadiga i de pèrdua de seny, i alhora cerca noves vies d’expressió interrogant-se sobre la formalitat del poema.

Cartes d'Agustí Bartra a l'edició de l'epistolari escollit de Joan Roura-Parella  
L'Ajuntament de Tortellà i la Universitat de Girona han publicat el juliol de 2012 La carpeta de l'oncle: correspondència d'exili de Joan Roura-Parella,  un volum de cartes triades i on es recullen algunes d’Agustí Bartra i es fan força referències al poeta terrassenc a la introducció. 
Lectura d'«El gall canta per tots dos» a l'Arxiu de Terrassa  
El 3 de juliol de 2012, a l'Arxiu Històric Comarcal de Terrassa, es realitza una lectura teatralitzada dels poemes d'El gall canta per tots dos d'Agustí Bartra, amb motiu de l’edició revisada d’aquest llibre a cura del crític literari D. Sam Abrams.
Presentació a Sitges d'una nova edició d'«El gall canta per tots dos»   
L'1 de juliol de 2012 es presenta a la Cava del Retiro de Sitges la nova edició d'El gall canta per tots dos amb una lectura coral introduïda i conduïda per D. Sam Abrams. 
Presentació a Terrassa d'una nova edició d'«El gall canta per tots dos»   

El 12 de juny de 2012 es presenta a Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa la nova edició d'El gall canta per tots dos amb pròleg, edició i notes filològiques de  D. Sam Abrams, publicada per Editorial Meteora.

Presentació a Barcelona d'una nova edició d'«El gall canta per tots dos»  

El 9 de maig de 2012 es presenta a la Casa del Llibre de Barcelona la nova edició d'El gall canta per tots dos amb  pròleg, edició i notes filològiques de  D. Sam Abrams, publicada per Editorial Meteora.

Reedició d'«El gall canta per tots dos»  
L'editorial Meteora pública una nova edició d'El gall canta per tots dos amb pròleg, edició i notes filològiques de cadascun dels poemes del llibre a càrrec de D. Sam Abrams.
Es publica una nova edició de « L'obra de Bartra: Assaig d'aproximació»  

Es publica a començament de 2012 una tercera edició de L’obra de Bartra: Assaig d’aproximació d'Anna Murià, assaig que estudia tema a tema i llibre a llibre la producció literària d'Agustí Bartra.

S'atorguen els «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat» de 2012   
La Biblioteca Central de Terrassa acull el 27 de març de 2012 l'acte de lliurament de la quarta edició dels «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat». L’acte compta amb la presència de diversos regidors del Ajuntaments de Terrassa, Matadepera i Viladecavalls.
Segell dedicat a Agustí Bartra.  

El febrer de 2012 la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre procedeix a la estampació d’un segell denominat «Personatges. Agustí Bartra. Principat d'Andorra. 2012» i el mateix mes és posat en circulació pel Ministerio de Fomento.

«Sempre poeta i traductor. Agustí Bartra i Rolfe Humphries: cartes i versions»  

El novembre de 2011 es presenta a Terrassa un nou volum de la col·lecció Papers Bartra, sota el títol Sempre poeta i traductor. Agustí Bartra i Rolfe Humphries: cartes i versions, en una edició a cura de D. Sam Abrams.

«Agustí Bartra a Sabadell: anys decisius, 1917-1928»  

La Fundació Bosch i Cardellach publica a Sabadell, a mitjan 2011, l’assaig Agustí Bartra a Sabadell: anys decisius, 1917-1928 de D. Sam Abrams on s'exploren els anys que Bartra va passar a Sabadell —totalment crucials en la formació de la seva persona- litat humana, intel·lectual i artística, segons l’autor— i l'obra literària on va forma- litzar les experiències essen- cials que hi va viure.

S'atorguen els «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat» de 2011   
La Biblioteca Central de Terrassa acull el 29 de març de 2011 l'acte de lliurament de la tercera edició dels «Premis Agustí Bartra - El somriure del gat». L’acte compta amb la presència del tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Alfredo Vega; de l’alcaldessa de Viladecavalls, Regina Pare- llada; i de la de Matadepera, Mireia Solsona.
La Universitat d'Andorra ret homenatge a Agustí Bartra   

En el marc de la mostra UdArt Poesia, els estudiants de ciències de l’educació de la Universitat d’Andorra (UdA) protagonitzen el 21 de març de 2011 un taller de lectura de poemes dedicat als Haikus d’Arinsal i a les Estances de Lòria d’Agustí Bartra (1908-1982).

Es presenta a Amics de les Arts una edició trilingüe del llibre «Haikús d'Arinsal»  
Es presenta a Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terras- sa una nova edició del llibre Haikús d'Arinsal d'Agustí Bartra, a la qual el text original escrit català apareix acom- panyat de sengles traduccions al castellà i l'anglès.
El poema «Elles» d'Agustí Bartra publicat a «Cavall Fort»  

La revista Cavall Fort publica el poema «Elles» d'Agustí Bartra en un dossier titulat «Els poetes ens parlen de la guerra i de la pau», inclòs el seu número 1161-1162 de desembre de 2010.

Dos poemes d'Agustí Bartra interpretats per Albert Novellon  
L'editorial Fundació Torre del Palau edita el desembre de 2010 a Terrassa 40 poemes d'amorimort. Passos per l'absència (llibre i dvd), un recull de poemes seleccionats i interpretats per Albert Novellon, al qual s’inclouen dos poemes d’Agustí Bartra.
Nova edició andorrana dels «Haikús d'Arinsal»  

L’Editorial Andorra publica el novembre de 2010 la versió trilingüe (català, castellà i anglès dels Haikús d'Arinsal, a cura del crític D. Sam Abrams, l'últim poemari que l’autor va veure publicat l’any 1982, precissament per una altra editorial andorrana: Serra Airosa.

Novena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia Catalana  

La poeta vallesana Rosa Igartua guanya la novena edició del premi literari Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia Catalana, que convoquen l’Ajuntament de Terrassa i Amics de les Arts i Joventuts Musicals, amb el poemari Casa.

«El gos geomètric» d'Agustí Bartra al Festival Shakespeare de Mataró  
El 16 de juliol de 2010, a Mataró, dins els actes programats al VIII Festival Shakespeare, l'actor Xavier Albertí llegeix El gos geomètric, monòleg poètic d'Agustí Bartra.
Es presenta una nova edició d'«El gos geomètric» d'Agustí Bartra  
El 12 de maig de 2010 es presenta a Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa una nova edició d’«El gos geomètric» d'Agustí Bartra, publicada per Café Central – Eumo. Intervenen Antoni Clapés i D. Sam Abrams, i llegeix uns fragments del text Montserrat Vellvehí.
Nova edició d'«El gos geomètric»  
Cafè Central i Eumo Editorial publiquen el maig de 2010 la primera edició autònoma de El gos geomètric, un text singular dins el conjunt de l’obra d’Agustí Bartra. Aquesta nova edició presenta el text en solitari, tal com el va concebre l’autor l'any 1978, i amb algunes esmenes basades en l’estudi del text manuscrit i de l’edició en castellà de 1980.
S'edita a Mèxic una traducció de «Sobre poesia»  

La primera edició en castellà de Sobre poesía, publicada a Mèxic per la Universitat Autò- noma Metropolitana a finals de 2009, es posa a la venda a algu- nes llibreries espanyoles espe- cialitzades durant els primers mesos de 2010. Ha estat tra- duïda per Maiala Meza, una de les netes del poeta, i compta amb una nota introductòria de José María Espinasa, poeta, crític i editor mexicà.

 

 

Labatzuca presenta «Ototoi. Labatzuca diu Bartra» a Terrassa  

El dimarts 27 d'abril de 2010, a les 20.00 hores, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, dins el cicle La Deu de les Veus de recitals de poesia i música organitzat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals, es presenta «Ototoi. Labatzuca diu Bartra» a càrrec del grup sabadellenc Labatzuca.

L'espectacle es basa especial- ment en la interpretació de textos d'El gos geomètric d'Agustí Bartra, però també incorpora alguns poemes i escrits d'altres autors.

«Premis Agustí Bartra. El somriure del gat». Convocatòria 2010  

El dimarts 25 de març de 2010 s’entreguen a la Biblioteca Municipal de Terrassa els «Premis Agustí Bartra. El somriure del gat» per a alumnes del segon cicle d’Eso i Batxillerat de Matadepera, Terrassa i Viladecavalls. 

 

Labatzuca publica un disc basat en l'obra d'Agustí Bartra  

El gener de 2010 apareix Ototoi, un disc que recull les composicions amb les quals el grup musical Labatzuca ha fet el seu homenatge particular a Agustí Bartra des de diversos escenaris catalans, sota el títol «Labatzuca diu Bartra», durant els darrers dos o tres anys.

Presentació de «La fulla que tremola»   
El 21 de gener de 2010 Oriol González Tura i Miquel Desclots presenten a Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa el llibre La fulla que tremola d’Agustí Bartra, publicat per Pagès Editors.
«La fulla que tremola»  
Pagès Editors publica el novembre de 2009 La fulla que tremola un recull de poemes solts, escrits entre el 1976 i el 1978, que van ser publicats originalment l’any 1979 en un volum que incloïa també el llibre El gos geomètric.
«El somriure del gat. Per què serveix la poesia»   
Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa edita a la tardor de 2009 la conferència «El somriure del gat. Per què serveix la poesia», un intent bartrià de definir el misteri que és la poesia. La publicació inclou les dues versions del text realitzades pel mateix autor, una en català i l’altra en castellà.
«Discursos, parlaments i presentacions, 1939-1981»  
El 15 de novembre de 2009 es presenta el llibre Discursos, Parlaments i presentacions, 1939-1981 d’Agustí Bartra, número 13 de la col·lecció Papers Bartra editada per l’Ajuntament de Terrassa, en el context de l’acte de lliurament del v Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià d’Assaig sobre Literatura.
«El gall canta per tots dos» interpretat a la Nova Jazz Cava de Terrassa  
El dimecres 21 d’octubre de 2009 es presenta a la Nova Jazz Cava de Terrassa l'espectacle «El gall canta per tots dos» d’Agustí Bartra, dins el cicle de recitals de poesia i música La Deu de les Veus que organitza Amics de les Arts i Joventuts Musicals des de 1997.
Presentació del llibre «Foc i mesura» que recull tres assaigs sobre l'obra d'Agustí Bartra  
El divendres 9 d’octubre de 2009 es presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el llibre Foc i mesura que recull tres assaigs de Lluís Calvo, José María Espinasa i Jordi Julià sobre l’obra d’Agustí Bartra, introduïts i editats per D. Sam Abrams.
Presentació de novetats bibliogràfiques bartrianes a Terrassa  

El 6 d’octubre de 2009, D. Sam Abrams, Llorenç Soldevila i Lluís Solà presenten a Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa el llibre Agustí Bartra, poeta auroral y els números 93-94 de la revista de poesía Reduccions, dedicats a Agustí Bartra.

«Agustí Bartra, el vol d'un cant lliure» a La Jonquera  
El Museu Memorial de l'Exili de La Jonquera (Mume) inicia el 4 de setembre de 2009 una sèrie de monogràfics dedicats a poetes i a escriptors que van haver d’emprendre el camí de l’exili després de la Guerra Civil espanyola amb l'espectacle Agustí Bartra, el vol d'un cant lliure, una lectura de l'autor de Crist de 200.000 braços a partir d'una selecció de textos de l'autor realitzada per D. Sam Abrams.
«Reduccions» dedica un monogràfic a Agustí Bartra  
Es publica el mes de juny de 2009 un volum de la revista Reduccions, corresponent als números 93 i 94, que conté un monogràfic sobre el poeta Agustí Bartra amb nombroses col·laboracions i autògrafs i alguna mostra de l'epistolari de l’autor.
Seminari sobre l'exili d'Agustí Bartra i Maria Zambrano  
Els dies 20 i 21 de juny, organitzat per Amics del CAN i Cafè Central té lloc al Centre d’Art i Natura de Farrera el tercer Seminari de Literatura Universal sota el títol «Dos exilis», centrat a les figures d'Agustí Bartra i Maria Zambrano.

 

Una nova edició sobre Agustí Bartra  
S'edita el llibre de Llorenç Soldevila Agustí Bartra, poeta auroral. Es tracta d'una obra divulgativa que centra la seva mirada "sobre els aspectes més essencials de l'obra bartriana i l'aproxima als lectors actuals".
Es publica un text inèdit d'Agustí Bartra dedicat als Jocs Florals  
El dijous 21 de maig, durant  l’acte commemoratiu del 150 aniversari de la celebració dels Jocs Florals a Barcelona, es reparteix un fulletó amb un text inèdit d’Agustí Bartra sobre el certamen poètic esmentat.
Estrena a Terrassa del recital musicat «El gall canta per tots dos»  
El diumenge 17 de maig, dins el programa d’actes de la Tercera Trobada de Poesia a Terrassa organitzada per Amics de les Arts i Joventuts Musicals, s’estrena el recital musicat «El gall canta per tots dos».
D. Sam Abrams realitza un taller de lectura sobre l'obra de Bartra   
D. Sam Abrams realitza un taller de lectura sobre l’obra de Bartra dins el programa d’actes de la Tercera Trobada de Poesia a Terrassa orga- nitzada per Amics de les Arts i Joventuts Musicals.
Es publica el llibre guanyador del Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra 2008  
A mitjan maig es posa a la venda el llibre Dir de Josep Maria Ripoll, guanyador del Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra 2008.
«Premis Agustí Bartra. El somriure del gat». Convocatòria 2009  

El dimarts 24 de març s’entreguen els «Premis Agustí Bartra. El somriure del gat» per a alumnes del segon cicle d’Eso i Batxillerat de Mata- depera, Terrassa i Viladeca- valls.

Jesús Silvestre i Maria Mateu interpreten «Preludi. El fill al front» basat en un poema d'Agustí Bartra   

El 4 de març, Jesús Silvestre, acompanyat per Maria Mateu, interpreta a l’Auditori Muni- cipal de Terrassa una peça seva per a piano i veu basada en un poema d’Agustí Bartra, en el marc de la commemoració de l’aniversari de l’Escola Mu- nicipal de Música. Conservato- ri Professional de Terrassa.

 

Agustí Bartra a la «Revista del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya»  
La Revista del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya ha publicat un número dedicat especialment a commemorar el centenari de Mercè Rodoreda i d’Agustí Bartra.
Jaume Aulet i Oriol Gonzàlez parlen sobre Agustí Bartra a un col.loqui literari internacional   
Els terrassencs Jaume Aulet i Oriol Gonzàlez parlen sobre Bartra al «Colloque Internatio- nal "70 años después". La littérature espagnole et les camps français d’internement (1939-1945)», celebrat a la Universitat París Oest Nanterre La Défense els dies 12, 13 i 14 de febrer de 2009.
Feliu Formosa ofereix una lectura comentada de l'obra de Bartra a la BNC  

El 29 de gener de 2009, Feliu Formosa, amb la col·laboració de Cinta Massip, ofereix a la Biblioteca de Catalunya una lectura comentada de l’obra de Bartra sota el títol «El meu Agustí Bartra».

Exposició sobre Agustí Bartra a la Biblioteca Nacional de Catalunya.  
S’inaugura a la Biblioteca Nacional de Catalunya l’expo- sició “Agustí Bartra, el poeta de totes les cares” que es pot visitar entre el 14 de gener i el 24 de febrer de 2009.
Conferència del crític literari Sam Abrams sobre l'obra de Bartra  
Sam Abrams, comissari de l’exposició "Agustí Bartra, el poeta de totes les cares”, presenta en una conferència, realitzada a la Biblioteca Nacional de Catalunya el 16 de gener de 2009, les caracterís- tiques essencials de la tasca literària bartriana que ha volgut reflectir amb els materials bibliogràfics que po- dran contemplar els visitants.
La Batzuca diu Bartra a Terrassa   
El grup de música tradicional experimental La Batzuca pre- senta diumenge, 14 de desem- bre de 2008, Les metamorfo- sis del viatge (poemes d’Agustí Bartra) al bar musical Les Pupil·les Gustatives de Terrassa.
Bartra segons La Batzuca a Sabadell  
El grup de música tradicional experimental La Batzuca presenta el 21 de novembre de 2008 Les metamorfosis del viatge (poemes d’Agustí Bartra) a Clau de Fa (Biblioteca Vapor Badia), a Sabadell.
Reeditat «Quetzalcóatl» a Mèxic  
Amb motiu del centenari del naixement d'Agustí Bartra, FCE publica a Mèxic una edició facsímil de la primera edició de Quetzalcóatl, que es va posar a la venda l'any 1960.

 

La Batzuca diu Bartra a Gràcia  
El grup de música tradicional experimental La Batzuca presenta el 21 de novembre de 2008 Les metamorfosis del viatge (poemes d’Agustí Bartra) a l'Ateneu Rosa de Foc, a Gràcia.
Jornada bartriana a Vic  
El 21 de novembre de 2008 es desenvolupa a Vic «L’obra de Bartra avui», una jornada d’estudi sobre la seva obra organitzada per la revista de poesia Reduccions i la Càtedra Jacint Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic.
«Crist de 200.000 braços a Terrassa»  
El dilluns 17 de novembre es presenta a Terrassa l'espectacle Crist de 200.000 braços, basat en la famosa novel·la d'Agustí Bartra.
La Batzuca diu Bartra a Andorra  
El grup de música tradicional experimental La Batzuca pre- senta Les metamorfosis del viatge (poemes d’Agustí Bar- tra) a Andorra.
Editada l'antologia de poesia universal «El canto del mundo»  
Per fi s’ha editat El canto del mundo, a Mèxic, una antologia de la poesia universal rea- litzada per Agustí Bartra a la dècada dels anys 50 que havia restat inèdita fins la data. I, a més, ja és pot adquirir a les llibreries de Catalunya!
Ofrena floral a la tomba d'Agustí Bartra  
Diverses personalitats partici- pen en un acte d'homenatge al poeta Agustí Bartra al Cemen- tiri Municipal de Terrassa el dia exacte del seu centenari.
Conferència de Jaume Aulet a Terrassa  

Jaume Aulet, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, pronuncia la conferència «Agustí Bartra. El centenari d'un poeta auroral».

Lliurament del VIII Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra  
El dijous 6 de novembre de 2008 es realitza l'acte de lliurament del VIII Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra.
Presentació de novetats bibliogràfiques  
El dimecres 5 de novembre es presenten a Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa les novetats bibliogràfiques referents a Bartra aparegudes durant l'any 2008 i la web www.bartramuria.cat.
Exposició sobre Bartra a Terrassa  
El dimarts 4 de novembre de 2008, s'inaugura a l'Arxiu Històric Comarcal de Terrassa l'exposició «Mots encesos. Agustí Bartra (1908-2008), poeta auroral» .
Roger Bartra parla sobre el seu pare  
El 28 d'octubre de 2008, en el context del festival literari Kosmopolis, Sam Abrams i Roger Bartra, fill del poeta, dialoguen sobre Agustí Bartra.
La Batzuca diu Bartra a Vilafranca del Penedès  
El dissabte 25 d'octubre el grup de música tradicional experimental La Batzuca presenta Les metamorfosis del viatge (poemes d'Agustí Bartra) a Vilafranca del Penedès, en el context de la Kinzena Poètika.
Debat a Barcelona sobre l'obra d'Agustí Bartra  
En el context del festival literari Kosmopolis, es realitza el 25 d'octubre de 2008 un debat sobre l’obra d’Agustí Bartra moderat per Sam Abrams.
Nova edició d'«Odisseu».  

El 23 d'octubre de 2008 Sam Abrams, Roger Bartra i Isidor Cònsul presenten una nova edició d'Odisseu a la llibreria La Central.

La Batzuca diu Bartra a Badalona  
El 22 d'octubre de 2008 el grup de música tradicional experimental La Batzuca presenta Les metamorfosis del viatge (poemes d’Agustí Bartra) al teatre Zorrilla de Badalona.
Lectura de poemes d'Agustí Bartra  
En el context del festival literari Kosmopolis de Barcelona es presenta Bartra al vol, una lectura de poemes realitzada per diversos poetes joves.
Un llibre inèdit d'Agustí Bartra  
El 21 d'octubre de 2008 s’anuncia «el descobriment» del mecanoscrit d’un llibre inèdit d’Agustí Bartra a la Biblioteca de Catalunya.
«Bartrian(n)a» es representa a Guanajuato (Mèxic)  
El Teatre Romea representa a Guanajuato (Mèxic), en el context del Festival Cervantino, l’obra Bartrian(n)a de Miquel Pujadó.
«Formosa diu Bartra»  

Feliu Formosa fa una lectura de l'obra d'Agustí Bartra el 18 d'octubre de 2008, dins el marc del 8è Festival de Poesia de Sant Cugat.

«Agustí Bartra. Ritme i imatges»  
El dia 15 d'octubre de 2008, s'inaugura a Sant Cugat del Vallès l'exposició Agustí Bartra. Ritme i imatges, comissariada per Miquel Desclot, que presenta textos de l'escriptor acompanyats de quadres i il·lustracio
Es representa «L'hivern plora gebre damunt el gerani»   
El 10 d'octubre de 2008 es representa L’hivern plora gebre damunt el gerani a l’Espai Brossa, sota la direcció d’Albert Mestres.
Editada guia documental  
El 5 de juliol de 2008 es presenta a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa la guia documental El fons Bartra-Murià. L’arxiu personal i literari dels escriptors Agustí Bartra i Anna Murià.
L'obra d'Agustí Bartra a Barribrossa  
El Festival Barribrossa de Barcelona programa entre 14 al 20 de abril de 2008 diverses activitats que repassen l'obra d'Agustí Bartra.
Reeditada la novel·la «Crist de 200.000 braços»  
El mes d’abril de 2008 l’editorial mallorquina Lleonard Muntaner ha reeditat de manera encertada la novel·la d’Agustí Bartra Crist de 200.000 braços.
II Simposi Agustí Bartra  
Els dies 27 i 28 de marc de 2008 s’ha celebrat a Bellaterra i Terrassa el II Simposi Agustí Bartra, amb motiu de la celebració aquest any del centenari del seu naixement.
 
Bernat Nadal guanya el premi Ciutat de Terrassa de Poesia Agustí Bartra 2017
Bernat Nadal guanya el premi Ciutat de Terrassa de Poesia Agustí Bartra amb el llibre Suite de Camille Claudel. El jurat estava format per Jaume Aulet, Antoni Clapés, Jordi F. Fernández, Xavier Macià i Llorenç Soldevila.
Montserrat Carulla recita Agustí Bartra durant la Setmana de la Poesia de Barcelona - 2017.
L’actriu Montserrat Carulla recita els haikús d’Arinsal d’Agustí Bartrar durant la Setmana de la poesia de Barcelona, el mes de maig de 2017.
Veure totes les noticies.